• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás

5 TIPP

Ajándék 5 TIPP, amiket mindenféleképpen figyelembe kell venned egy jövedelmező megtakarítás, befektetés elindításakor.

Egy fontos döntés

Keményen dolgozol azért, hogy pénzt takaríts meg? Még akkor is, ha a párna alá raktad be, minden apró forint számít. De mit kezdj vele ezután? Nem mindig könnyű eldönteni, hogy az ember mit kezdjen vele vagy, hogy hova tegye a pénzét.

FONTOS, HOGY AZ EMBER JÓL TUDJON DÖNTENI

A legtöbb ember számára a hosszútávú megtakarítási termék remek lehetőség azért, hogy pénzüket biztonságában tartsuk és elősegítsük a félretett összeg növekedését. Mielőtt azonban ezt megtennéd, itt van 5 kérdés, amelyek lehetséges, hogy nem merültek fel és amelyek alapján eldöntheted, hogy valóban szükséged van-e hosszútávú megtakarításra.

01 Bárki indíthat megtakarítást?

A legtöbb esetben igen. Egy család vagy egyén életében havi pár tízezer forint észrevehetetlenül elköltésre kerül. Ebben segít egy hosszútávú tőkeépítés, hogy miközben a megtakarított összeg biztonságban marad, hozamot is produkál. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy ez hogyan működik vagy miért lehet jó Neked a hosszú távú megtakarítás, akkor vedd fel velem a kapcsolatot az alapok átbeszélése végett.

" CSINÁLJ VALAMIT MA, AMIÉRT A JÖVŐBELI ÉNED HÁLÁS LESZ "

Az induláshoz csak néhány kulcsfontosságú dokumentumra van szükség, például a személyigazolványra, a lakcímkártyára, elérhetőségi adatokra. Ez a legtöbb pénzintézetnél, biztosítónál elegendő.

02 Mennyire biztonságos hosszútávon megtakarítani?

Az egyik legbiztonságosabb befektetés, ha azt egy viszontbiztosítási környezetben fekteted be. Ráadásul a befektetési alapok működését egy külön letétkezelő felügyeli. Ezért mi a hosszútávú befektetéseket csak biztosítón keresztül javasoljuk elindítani. Továbbá az itt elhelyezett pénz nem per és végrehajtás alá vonható vagyonelem, ami további előnyt jelenthet.

"VÁLJ PÉNZÜGYILEG OLYAN BIZTOSSÁ, HOGY ELFELEJTSD A FIZETÉSED NAPJÁT"

03 Bármikor vehetsz ki pénzt?

Igen. Bármikor vehetsz ki a megtakarításából (elvégre is a Te pénzed), viszont ne felejtsd el, hogy a szerződési feltételek eltérőek, így az is, mikor mennyi összeghez férhetsz hozzá. Általában egy megtakarítás esetében legalább 10 évben érdemes gondolkodni, így a bónuszok is ehhez igazodnak.

" SPÓROLJ A PÉNZEDDEL. ÖREGKORODBAN KÉTSZER ANNYIRA LESZ SZÜKSÉGED, MINT GONDOLNÁD." - MICHAEL CAINE

04 Mennyibe kerül egy megtakarítási számla fenntartása?

Úgy képzeld el a hosszútávú megtakarításainkat, mint egy kacsasült készítést. Általában 3-4 órán keresztül, lassú tűzön türelemmel kell elkészíteni, hogy megfelelő végeredmény legyen. Ha a folyamatot megszakítjuk 2 óránál, akkor a kacsa rágós, nincs átsülve, rossz ízű. Ugyanez van a megtakarításainknál. 10 éves célunkhoz ha 3-4 év után hozzányúlunk, az eredmény rágós és rosszízű lehet.

" KÖLTSD EL AZT, AMI A FÉLRE RAKÁS UTÁN MARAD. " - WARREN BUFFET

Tehát amit érdemes tudni, hogy a banki/biztosítói megtakarítások természetesen nem ingyenesek. Van egy úgynevezett TKM mutató, ami összehasonlítja a megtakarítással járó költségeket. Minden esetben fontos megnézni, hogy milyen költségek vannak, illetve a múltban milyen hozamokat produkáltak. Ha nem megfelelőek a feltételek, keress egy másik megoldást, amely jobban megfelel az igényeidnek. Természetesen, ebben tudunk segíteni.

05 Mennyit tegyek félre?

Mivel hosszú távon tervezünk, ezért minél előbb vágsz bele, annál kevesebb idő kell. Azonban van egy ökölszabály. Az életkorodat oszd el kettővel és a jövedelmed ekkora részét tedd félre rendszeresen. Így szinte biztos, hogy mire nyugdíjas leszel, nem lesz az életed minőségében visszaesés.

"MINÉL TÖBBET TANUL, ANNÁL TÖBBET KERES." - WARREN BUFFET

+1 Örülnél-e évente 20% ajándék pénznek?

Vannak olyan megtakarítási smegoldások, amelyek a nyugdíjakra specializálódtak. Ezekhez ad az Állam a befizetett adónkból vissza 20%-ot. Ma a bankokban általában 0% körüli kamatot kapunk, így ez a garantált 20% óriási pluszt jelent hosszú távon. A rossz hírem az, hogy évente csak 650 000 Ft-ig adják ezt. Aki még nem él ezzel a lehetőséggel, javaslom, hogy keressen meg minket mielőbb!

További segítségre lenne szükséged?

Noha ez az 5 + 1 kérdés lehet, hogy nem az első, amit felteszel magadnak, de segíthetnek egy jobb képet kapni az adott megtakarítási megoldásról és arról, hogy megfelelnek-e a feltételek. Ezen információk birtokában tisztább és határozottabb döntést tudsz hozni, hogy hol és milyen konstrucióban indítsd el a a megtakarításodat.

Én szeretnék lenni az első, aki választ ad ezekre a fontos kérdésekre, hogy megtaláld a legjobb megoldást!

Domokos Olivér, prémium pénzügyi tanácsadó 

Mobil: +36-209-709-604

Mail: domokos.oliver@okostanacsado.hu

www.okostanacsado.hu

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és visszahívjuk!

Ajánlatkérő neve *:
Telefonszáma *:
E-mail címe *:
Egyéb igények, információk:
Kérjük jelölje meg, hogy milyen megoldások érdeklik:Kér visszahívást?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Minden jog fenntartva ©

2020 - Domokos Olivér, prémium pénzügyi tanácsadó

Ez a dokumentum oktatási célokat szolgál, nem célja jogi, befektetési vagy konkrét pénzügyi tanácsadás nyújtása az Ön egyedi körülményeihez. Egyedi körülményeivel kapcsolatos konkrét tanácsokért forduljon szakképzett szakemberhez.

 

 

 

Kapcsolat

Klassis Kft. központi iroda:

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 2. 

Domokos Consulting Kft. érdi iroda: 
2030 Érd, Enikő u. 2/b, fszt 1.

Telefon:

06-30-965-1005, 06-20-970-9604

Akiket támogatunk