• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

Nagy sikere volt Domokos Olivér előadásának a Munkaerőhiány – 2020 konferencián

 

A résztvevők örültek, hogy valós és gyakorlati megoldást kaptak a munkaerő megtartására.

A Piac és Profit 2020. március 5-én megrendezett "Munkaerőhiány – 2020" konferenciáján a legtöbben azért vettek részt, hogy gyakorlati megoldásokat kapjanak a munkatársaik megtartására, a fluktuáció csökkentésére.

Az előadás címe sokat sejtető volt: FELEZZÜK MEG A FLUKTUÁCIÓT ÉS CSÖKKENTSÜK A KÖLTSÉGEKET

Az előadásban szóba került, hogy egyre jobban szűkül a munkaerő piac és ha a cég elveszít egy szakképzett munkatársat, az mindig többletköltséggel jár. Ez a többletköltség kiszámolható az általunk fejlesztett kalkulátorral. Általánosságban elmondható, hogy egy szakember pótlásának költsége 2 - 10 millió Ft közé tehető Magyarországon. Ebből következik, hogy olcsóbb az ő megtartásukba fektetni. 

Erre kínál viszzaigazoltan működő megoldást az Okostanacsadó. Domokos Olivér elmondta, hogy az általuk javasolt program során a vállalat nem feltétlen könyvel el végleges vagyonvesztést, a jelenleg alkalmazott megoldásokkal szemben (fizetés, cafeteria, egyéb juttatások...). Ennek köszönhetően a tulajdonosok is nagyobb biztonságba vannak, mivel nem feltétlen veszik el ez az összeg.

A másik témában a tulajdonosok számára mutatott be Domokos Olivér egy olyan megoldást, ami biztonságosabb és kedvezőbb pénzkivételi lehetőséget kínál.

Szóba került még a tulajdonosváltásra, generációváltára való felkészítés is, ami most nagyon sok cégnél előtérbe került.

A szünetben sok érdeklődő volt és a résztvevők nagyon örültek a hasznos ötleteknek, valamint, hogy megismerhettek gyakorlatban működő megoldásokat.

A konferencia beharangozója: https://piacesprofit.hu/konferenciakozpont/munkaerohiany-2020/

vissza

Hozzászólások