• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás

Részvény, kötvény, vagy készpénz volt a jó befektetés?

 

Az alábbiakban a kialakult helyzet kapcsán megnézzük, hogy hosszú távon melyek a legjobb befektetési formák és hogyan működik a gazdaság ilyenkor.

Jól mutatja ezt a következő ábra, amely azt szemlélteti, hogy mennyit ér ma 1 dollár, ha 1900-ban részvénybe (értsd: amerikai részvénypiac), kötvénybe vagy készpénzbe fektettük volna.

Részvény, kötvény, vagy készpénz a jó befektetés

Az ábra jól mutatja, hogy a 2008-as válság esetében (ahogy a korábbi válságoknál is) milyen gyorsan ledolgozta a piac az elszenvedett veszteséget, és messze jobban jár az, aki részvényeket tart hosszú távon a kötvények vagy készpénz helyett.

Fontos kiemelni, hogy a Unit Linked biztosítás hosszú távú megtakarítás, és a részvénypiacokon rendre előforduló nagyobb korrekciók ellenére is hosszú távon a részvények rendelkeznek a legnagyobb hozampotenciállal.

A növekedés általában tovább tart, mint a csökkenés. Ez befektetés szempontjából fontos információ. 

Nézzük meg a bika és medve piacok hosszát az S&P 500 index esetében1928 -óta.

Bika és medve piacok hossza az S&P 500 esetében1928 -óta

Összességébe elmondható, hogy hosszú távon részbényekbe érdemes gondolkodni, melyek kezelését profi szakemberekre kell bízni. Erre viszontbiztosítási környezetben, a befektetési alapkezelők remek megoldást jelentenek.

Keressen mielőbb, hogy megtaláljuk az Ön számára lelgideálisabb pénzügyi megoldást!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és visszahívjuk!

Ajánlatkérő neve *:
Telefonszáma *:
E-mail címe *:
Egyéb igények, információk:
Kérjük jelölje meg, hogy milyen megoldások érdeklik:







Kér visszahívást?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


vissza

Hozzászólások

Kapcsolat

Klassis Kft. központi iroda:

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 2. 

Domokos Consulting Kft. érdi iroda: 
2030 Érd, Enikő u. 2/b, fszt 1.

Telefon:

06-30-965-1005, 06-20-970-9604

Akiket támogatunk