• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

Részvény, kötvény, vagy készpénz volt a jó befektetés?

 

Az alábbiakban a kialakult helyzet kapcsán megnézzük, hogy hosszú távon melyek a legjobb befektetési formák és hogyan működik a gazdaság ilyenkor.

Jól mutatja ezt a következő ábra, amely azt szemlélteti, hogy mennyit ér ma 1 dollár, ha 1900-ban részvénybe (értsd: amerikai részvénypiac), kötvénybe vagy készpénzbe fektettük volna.

Részvény, kötvény, vagy készpénz a jó befektetés

Az ábra jól mutatja, hogy a 2008-as válság esetében (ahogy a korábbi válságoknál is) milyen gyorsan ledolgozta a piac az elszenvedett veszteséget, és messze jobban jár az, aki részvényeket tart hosszú távon a kötvények vagy készpénz helyett.

Fontos kiemelni, hogy a Unit Linked biztosítás hosszú távú megtakarítás, és a részvénypiacokon rendre előforduló nagyobb korrekciók ellenére is hosszú távon a részvények rendelkeznek a legnagyobb hozampotenciállal.

A növekedés általában tovább tart, mint a csökkenés. Ez befektetés szempontjából fontos információ. 

Nézzük meg a bika és medve piacok hosszát az S&P 500 index esetében1928 -óta.

Bika és medve piacok hossza az S&P 500 esetében1928 -óta

Összességébe elmondható, hogy hosszú távon részbényekbe érdemes gondolkodni, melyek kezelését profi szakemberekre kell bízni. Erre viszontbiztosítási környezetben, a befektetési alapkezelők remek megoldást jelentenek.

Keressen mielőbb, hogy megtaláljuk az Ön számára lelgideálisabb pénzügyi megoldást!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és visszahívjuk!

Ajánlatkérő neve *:
Telefonszáma *:
E-mail címe *:
Egyéb igények, információk:
Kérjük jelölje meg, hogy milyen megoldások érdeklik:







Kér visszahívást?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


vissza

Hozzászólások