• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

Tudja, hogy miért jár sokkal jobban ha rendszeresen fektet be, nem egyszerre?

 

Az alábbi példában meg fogom mutatni, hogy miért jó nekünk, ha egy válság jön, és miért éri meg rendszeresen, havonta elhelyezni befektetéseket.

Az alábbi példában a mindenki által ismert OTP Bank részvényeiből fogunk vásárolni. Az első vásárlásunk a válság előtt történik és minden évben ugyanakkor vásárolunk 1 millió Ft-ért, egészen máig, azaz 13 alkalommal. Az OTP jól tükrözi, hogy mi történt a válság idején és hogyan reagált erre a legtöbb részvény a világban.

Ha az első vásárláskor azaz 2007. január 10-én, 7.970 Ft-os árfolyamon vásároltunk volna 13 millió Forintért egyösszegben, akkor 1631,12 db. részvényt kaptunk volna, ami a mai 12.700 Ft-os árfolyammal 20.715.182 Ft-ot érne.

Ez persze nem olyan rossz üzlet, de nézzük meg, hogy ha ezt az összeget nem egyszerre, hanem évente fektettük volna be, vagyis évi 1 millió Ft-ot teszünk be 13 év alatt, az hogyan alakult volna.

rendszeres megtakarítás OTP

Nos, remélem mindenki megnézte a fenti grafikont, mert az eredmény meghökkentő. Ugye fent írtuk, hogy ha ezt az elején egy összegbe fektettük volna be és a mai napig nem nyúltunk volna hozzá, akkor 20.715.182 Ft-ot érne, viszont ha évente, rendszeresen fektettük volna be az 1 millió Ft-ot most 31.586.714 Ft lenne a zsebünkben. Ez több mint 52% tiszta profit az egyösszegű befektetéshez képest.

Azt hiszem a számok magukért beszélnek és ajánlom mind vállalati legalizált magányvagyon megteremtéshez, mind privát megtakarítás céljából, hogy profi szakember segítségével építse tudatosan jövőjét!

A cikket Domokos Olivér vállalati specialista írta.

Forrsá: https://www.bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/OTP

vissza

Hozzászólások