• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

Munkaerő-piaci trendek – 2021, Domokos Olivér üzleti igazgató előadása

 

Eredményesen működő, kedvezőbb adózású szakembereket hosszú távon megtartó programok bemutatása.

A munka új értelmezésének éve

Friss felmérések szerint a Covid harmadik hullámának lecsengésében reménykedve minden harmadik hazai vállalat létszámnövekedéssel számol. A munkavállalók 35 %-a munkahelyváltást fontolgat. A távmunka bűvölete erősen veszített a fényéből. Az első hallásra logikátlan tények mögött egy új típusú munkafelfogás megszületése áll. 2021-ben már egy paradigmaváltáson átesett munkaerőpiaccal kell számolnunk.
A munkavégzés paradigmaváltása az elmúlt egy év alatt zajlott le, s mindent megváltoztatott. A mentális sérülések és a munkaadó cég iránti elköteleződés drasztikus csökkenése, a csapatmunka romlása új kihívások elé állította az embereket, cégvezetőket.  Felértékelődött a munkavállalók egészsége és biztonsága, a kulcsmunkatárs megtartása. A legnagyobb kockázati tényezővé vált a betegségek miatti hiányzás.
Mit tehetünk azért, hogy a folyamatos munkavégzést ne veszélyeztesse a pandémia bármilyen fokú jelenléte? Erről szól a videókonferencia. Fel kell készülnünk időben a virtuális térből érkezők munkahelyekre visszatérésére! A munkatársakból sokkal erősebb változásképességet kell felszínre hozni, s a gyors digitalizációra alkalmassá kell válniuk az idősebbeknek is.

vissza