• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

5 TIPP, HOGY A VÁLSÁG NYERTESE LÉGY + 1 AJÁNDÉK

 

5 TIPP, HOGY A VÁLSÁG NYERTESE LÉGY + 1 AJÁNDÉK

Adok 5 +1 tippet, hogy mire figyelj oda, hogy egy válságból nyertesként gyere ki, ne pedig vesztesként. Nem beszélve arról, hogy a félelem és a kétségbeesés helyett, önbizalommal telve, felkészült leszel.

Először is látni kell, hogy a gazdaságban a recesszió, vagyis csökkenés normális. Ennek következménye, hogy a vállalatok részvényeinek értéke csökken. Nagyon ritkán, mondhatjuk évtizedenként azonban van egy jelentősebb esés, ami most megtörtént. Végre!!! Hónapok óta az folyt a csapból is, hogy minden részvény a csúcsok csúcsán. Ennek természetes következménye egy jelentős visszaesés.

A legtöbb ember számára ez egy nagyon negatív dolog, pedig aki felkészült annak ez egy óriási lehetőség. Ha megfogadod az alábbi tippeket, akkor ügyfeleinkhez hasonlóan nyertese leszel egy ilyen időszaknak.

Ez az időszak remélem ráébreszt mindenkit, hogy el kell kezdeni magáról gondoskodnia, mert ezt senki más nem fogja  megtenni helyette!

01.   Pénzből lehet pénzt csinálni

Ismerjük a fenti mondást, de sajnos igaz. Ha nincs semmi pénzünk, akkor nincs mit fialtatni. Első körben ajánlom az alábbi szabály bevezetését mindenkinek az életébe, mindegy, hogy mennyit keres!

„Az életkorodat felezd meg és a jövedelmedből ekkora részt tegyél félre rendszeresen.”

Alapvetően 3 részre érdemes osztani ezt az összeget:

  1. rövid távú célok (légkondi, tv, nyaralás, gumicsere…) – időtáv: 1-2 év – a félretett összeg 10-20%-a
  2. közép távú célok (autó, ház, esküvő…) – időtáv 3–10 év – a félretett összeg 10-40%-a
  3. hosszú távú célok (nyugdíj, gyerekek jövője, új ház, egészségügyi kiadások…) – időtáv 10 év felett – a félretett összeg legalább 50%-a

 02.   Nem kell gazdasági szakembernek lenni, de…

Valóban nem kell gazdasági szakembernek lenni, de kell egy minimális rálátás. Érdemes hetente legalább 2 alkalommal, mondjuk a reggeli kávézás közben ránézni egy gazdasági oldalra (például www.portfolio.hu), ahol azért minimális rálátásunk lesz, hogy mikor érdemes bármilyen irányba lépni. Ha arról hallasz, hogy minden a csúcson, érdemes a befektetéseidet lehetőleg kötvénybe tenned és ha elült a vihar, visszatérni a részvényekhez, nyersanyagokhoz. A legjobb persze, ha van egy szakértő pénzügyi tanácsadód, akivel meg tudod ezt beszélni!

03.   Előzzük meg a csalódásokat

Tapasztalatom szerint sokan csalódtak a korábbiakban és azért félnek bármilyen biztosítási, vagy banki megtakarítást indítani. Ez egyrészről azért történt, mert senki nem foglalkozott velük, másrészről pedig rengeteg költséget és díjat levontak. Ezért mérgesek és csalódottak lettek, pedig lehet, hogy egy szuper biztosítás volt benne, csak erről senki sem szólt. Ha mégis rossz tanácsadót  választottál, előzd meg a saját csalódásodat azzal, hogy rendszeresen, legalább fél évente hívd fel és beszélj vele. Ha nem megfelelő, váltsd le.

04.   Legyen független, körültekintő pénzügyi tanácsadód

Ha bemegyek egy háztartási, barkács, vagy horgászboltba, elvárom, hogy egy szakember kiszolgáljon az igényeimnek megfelelően.  Senki sem szereti, ha lenyomnak valamit a torkán, ami nem biztos, hogy a legmegfelelőbb számára. Éppen ezért fontos, hogy a pénzügyi tanácsadó egy valóban független alkusz, vagy pénzügyi szolgáltató legyen, hogy tényleg a legjobbat ajánlhassa, szemben egy bank vagy biztosító alkalmazottjával. Ne legyenek illúzióink, nem fogják egy OTP-ben, azt mondani, hogy menj a K&H-ba, mert ott sokkal jobbak a feltételek.  

05.   Ne pánikolj, készülj fel, bízz a profikban és a stratégiában

Ez a válság megmutatta, hogy a legtöbb embert milyen felkészületlenül érte a válság. Sokan elvesztették munkahelyüket, azonnal mindenki lisztet, cukrot és szájmaszkot akart venni, tehát azonnal egy pánik lett úrrá a világon. Ha hiszed, ha nem, aki anyagilag bebiztosította magát, kevésbé pánikolt. Ennek oka, hogy a felkészültség magabiztosságot ad. Ha a pénzedet profikra bíztad, akikben megbízol, akkor ez egy nagyszerű lehetőség, hogy extra profitot érj el a pánikolás helyett!

BÓNUSZ TIPP – Csapj le a lehetőségekre

Már most látszik, hogy óriási kedvezményeket adnak a cégek, hogy új ügyfeleket szerezzenek. Például a légitársaságok óriási akciókkal fognak nyomulni, így akinek van pénze, ezen is sokat fog nyerni.

AJÁNDÉK

Mivel elolvastad ezt, bízom benne, hogy szeretnél te is elindulni az anyagi felkészülés útján, így adok neked egy ajándékot mivel szeretteink és önmagunk biztonságánál semmi sem lehet fontosabb.

Ajándék balesetbiztosítás minden új érdeklődőnek

Kérjük add meg adatait és elküldjük a linket ahol regisztrációdat követően megkapod az ajándék 500 000 Ft díjú balesetbiztosítást.

Név *:
Mail cím *:
Telefonszám *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza