• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás

Hogyan teremtsünk minőségi életet?

 

Hogyan teremtsünk minőségi életet?

A több otthonlét miatt kicsit belekóstolhattunk, hogy milyen lesz nyugdíjasnak lenni. Ha minden jól megy, akkor életünk 1/3-át ebbe az állapotba fogjuk tölteni. Persze nem mindegy hogyan!

Ha szeretnéd, hogy ez minőségi legyen, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi tippeket
  1. Tűzd ki a célt! Ha holnaptól mennél nyugdíjba, írd le, hogy mekkora havi összegre lenne most szükséged, hogy minőségi életet tudj élni, majd szorozd meg 12-vel!
  2. Az így kapott éves összeget szorozd meg 20-al. Ennek elérése az alapcél.* Sok vagy kevés ez az összeg? A legtöbb embernek természetesen sok. A jó hír viszont az, hogy már megtetted az első lépést ennek elérése érdekében!
  3. Írd le, hogy hány éved van még a jelenlegi nyugdíjkorhatár eléréséig (65 év).
  4. Ha a kitűzött összeg és a rendelkezésre álló évek száma is megvan, akkor már ki lehet számolni, hogy éves 5% hozammal mekkora havi összeget kell félretenni. (Ennek kiszámolásában természetesen tudunk segíteni.)
  5. Amennyiben ez az összeg jelenleg soknak tűnik, akkor nézd meg, hogy mekkora összeggel tudnád biztonságosan elkezdeni, legyen az akár havi 20-40 ezer Ft, mivel ekkora összeg amúgy is sokszor elveszik havonta.
  6. Vannak olyan kedvezmények, melyeket az adófizetők igénybe vehetnek és akár 20% jóváírást is kaphatnak az államtól. Ezt természetesen nem szabad kihagyni!

Remélem megszületett egy elhatározás, hogy ezzel foglalkozni kell, mivel sajnos senki nem fogja megoldani helyetted. Ha igen, keress minket és megnézzük, melyik megoldás a legszimpatikusabb  számodra!

Családi pénzügyi tanácsadóként, a fenti célok elérésébe számíthatsz ránk, ezért keress meg még ma! 

Ajándék 5 TIPP, amiket mindenféleképpen figyelembe kell venned egy jövedelmező megtakarítás, befektetés elindításakor

Kérjük adja meg nevét, email címét és elküldjük ezeket a tippeket.

Név *:
E-mail címe *:
Telefonszám *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Az alapcélban meghatározott összeg éves 5%-os hozama tudja fedezni a kívánt havi szükségletet. Persze nem számoltunk inflációval, de azt remélhetőleg fedezni fogja az állami nyugdíj. Ha KATA-s vállalkozó vagy, akkor az összeget növelni kell.

vissza

Kapcsolat

Klassis Kft. központi iroda:

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 2. 

Domokos Consulting Kft. érdi iroda: 
2030 Érd, Enikő u. 2/b, fszt 1.

Telefon:

06-30-965-1005, 06-20-970-9604

Akiket támogatunk