• befektetés, nyugdíj előtakarékosság, lakástakarék, megtakarítás
VÁLLALATI ÉS HR MEGOLDÁSOK

10 év megtakarítás - közel 400% hozam

 

A válság kezdete óta eltelt 10 év, mely megmutatta, hogy hosszú távon a legtöbb hozamot a részvénypiacon lehet elérni. Aki ügyesen csinálta, közel 400%-os hozamot is simán kihozhatott, komolyabb ismeretek nélkül.

A válság körülbelül 10 éve indult 2007. év végén. A válságot és annak alakulását a világ legnagyobb amerikai cégeket tömörítő Dow Jones 30 indexén mutom be, ahol olyan cégek vannak mint az Apple, IBM, Microsoft, Nike, Visa... Megmutatom, hogy milyen 3 fő stratégiát követtek a befektetők, melyből könnyen leszűrhető, hogy az általunk kínált jelzések, elemzések, bizony órási hozamkülönbséget és realizált profitot jelenthetnek plusszba.


  1. Sajnos sokan, főleg a pénzügyi ismeretek és profi tanácsadó hiánya miatt, a válság láttán az első 2 évben megszüntették, díjmentesítették unitlinked, rendszeres díjas befektetéshez kötött életbiztosításukat, amit mint látni fogjuk, nagyon rosszul tettek, mert a befektetett pénzük akár 90%-át is elveszthették
  2. Akiknek szintén nem volt pénzügyi, befektetési tanácsadójuk, de rendelkeztek minimális pénzügyi ismeretekkel, fizetési fegyelemmel  és tudták, hogy a rendszeres díjas termékeknél, legalább 10 évben érdemes gondolkodni, azok ha 10 évvel ezelőtt a válság előtti szinte legmagasabb ponton vásároltak, akkor is a 10 év alatt 208% hozamot realizálhattak. Ami valljuk be nagyon szép összeg.
  3. Akiknek volt megfelelő pénzügyi és piaci ismeretük, vagy profi okos tanácsadójuk, azok kivárták a válság végét. Amikor már 2-3 hónapja látszott, hogy válság van, nemesfém alapba tették a pénzüket (arany, ezüst...) amivel a válság végéig szintén szép hozamot realízáltak, mivel a nemesfémek a részvényekkel általában ellentétesen mozognak, tehát válság idején azok árfolyama nő. Az egyszerüség kedvéért mégis maradjunk a kötvényeknél, (hozamot nem realizálnak, mivel a kezelési és egyéb költségek elviszik amit hoz). Aki ide fektetett be, vagyis a válság végéig "parkoltatta" a pénzét, majd a válság végén szintén beszálltak az amerikai részvénypiacba, óriási hozamra, profitra tettek szert. Szűk 9 év alatt 385% hozamot érhettek el ezzel a stratégiával. Persze nem mindegy, hogy milyen pénznemben fektettünk be, mert a dollár az elmúlt 1 évben nagyot esett a Forinttal szemben és ez csökkenti a hozamunkat.

Mint látszik néhány okos pénzügyi tanács 10 év alatt óriási eredmény különbséget jelent.

kattintson a képre

megtakarítás hozamok tőzsde

Domokos Olivér, okostanacsado.hu 

vissza

Hozzászólások